Találj meg minket a Facebook-on
Worldskills Competition 2022
2022.10.31.

2022. október 23-26 között a svájci Luzern volt a házigazdája a Worldskills 2022 versenysorozat szakács és pincér (restaurant services) világbajnoki döntőjének. Magyarországot iskolánk 12.F osztályos tanulója Rabb Patrícia képviselte, aki négy napon keresztül éles versenyszituációkban mutatta be szakmai elméleti és gyakorlati tudását a világ többi versenyzői, neves zsűri és több ezer érdeklődő előtt.

A verseny fő célja, hogy objektív módon kiderüljön, hogy mely ország mely versenyzője rendelkezik jelenleg a világon a legjobb kompetenciákkal a pincér szakterületen. Patríciának – versenyzőváltás miatt – csak 4-5 hónapja volt a felkészülésre, míg mások 2-3 évig erre készülnek. A felkészítést Bori Márk tartotta, aki megfelelő szakmai tapasztalattal bír a worlskills és euroskills versenyek lebonyolítását illetően, sőt szakértőként az idei versenyen zsűrizett is. Az egész versenysorozat hazai működtetését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara végzi.

A négy nap alatt volt fine dining dinner, banquett dinner, casual dinner élő munkás feladat, de volt szalvétahajtogatás, lazac filézés, flambírozás, dekantálás, gyümölcsfaragás, koktélkészítés, kávékészítés és elméleti tesztkitöltés feladat is. A helyszínen igen sokan szurkoltunk Patríciának, aki végül a 21.helyen végzett, melyhez ezúton is gratulálunk. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy hazánkat egy ilyen neves szakmai versenyen iskolánk tanulója képviselhette. Felejthetetlen élmény volt, melyről Patrícia majd személyesen is beszél.

Több összefoglaló is megtalálható a különböző közösségi oldalakon, melyből egynek a linkje a következő: https://youtu.be/hgFUN4ypjuQ

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.