Találj meg minket a Facebook-on
Szalagavató a VIK-ben 2017
2017.12.11.

Iskolánk végzős diákjai már alig várták, hogy eljöjjön 2017. december 08-a, a szalagavató napja. Az előkészületek után a főpróbán is nagy volt az izgalom, mely idén nem a rendezvény napjára esett. Így december 8-án mindenkinek elegendő ideje volt arra, hogy a rendhagyó esemény estéjére igazán szép legyen.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 17 órától vette kezdetét a szalagavató. Az osztályok bevonulása után először meghallgattuk Kökény István igazgató úr köszöntőjét, majd a 11-es évfolyamot képviselő Hajduk Ivett (11.G) búcsúbeszéde következett. A végzős szakközépiskolás osztályok nevében Gulyás Barbara (11.CP) és Ragály Krisztofer (11.SZ) búcsúztak el társaiktól, alsóbb éves diáktársaiktól és tanáraiktól. Mindhárom végzős szakgimnáziumi osztály is élt a visszaemlékezés és köszönetnyilvánítás lehetőségével, így meghallgathattuk Somogyi Liza (12.GH), Pénzes Alexandra (12.AB) és Petrovics Bianka (12.F) hol vicces, hol igen megható búcsúbeszédét. Ezt követték a szalagtűzés megható pillanatai. A 12.AB osztály szalagjai kerültek fel először Vörös Tamás osztályfőnöknek köszönhetően. A 11.CP osztály tanulóinak szalagjait Szeibel Lajosné tanárnő tűzte fel. A 12.F osztály Ódor Péter tanár úrral élte át a szalagtűzés perceit. A 11.SZ osztály és Hartner Bernadett tanárnő színpadra lépése után e várva-várt pillanatok alatt Pintér Csilla és osztálya, a 12.GH is igen elérzékenyült. A szalagtűzés ceremóniáját a 11.SZC/Z osztály zárta, akiknek Kockzás Anikó tanárnő tűzte fel az iskolához tartozást, de egyben a közelgő elválást is jelképező szalagokat.

A műsor második felében igazán fergeteges hangulat kerekedett. A zenés-táncos blokkot a 12.F osztály keringője nyitotta meg, melyet a 12.AB osztály Charleston elemekkel tarkított osztálytánca követett. Az osztály a színpadon ülve nézte, nevette végig osztályvideóját. Ezután a 11.SZ osztály látványos osztálytánca, majd osztályvideójának megtekintése következett. A 12.GH osztály is nagyon várta már a színpadra lépést, mely gyönyörű bécsi keringőjükkel be is következett. A 11.CP osztálytáncához -a 11.SZ osztályéhoz hasonlóan- osztályfőnökük is csatlakozott. Mindkét osztály táncában részt vett tánctanáruk is, aki igen változatos, látványos koreográfiát állított össze számukra. A 12.F osztály táncában színes ledekkel megvilágított esernyők is szerepet kaptak, mely a teljesen besötétített csarnokban igen látványos elemnek bizonyult. A 12.AB osztály keringője után a 12.GH osztálytáncát nézhettük meg, ahol az osztályfőnök főszerepet vállalt a produkcióban. Táncuk után nagyon jó hangulatú osztályvideójukat is megnézhettük. A sok táncos műsorszámot Szabó Virág versmondása és a két részletben lebonyolított tombolahúzás tette változatosabbá. A 11.SZ valamint a 11.CP osztályok egy gyönyörű közös keringővel készültek a műsor egyik záró elemeként. A záró keringőt a hat végzős osztály keringőpárosainak össztánca követte, ahol egyszerre 134 gyönyörű táncost láthattunk a színpadon. Végül a szülők, hozzátartozók táncolhattak gyermekeikkel, illetve elkészítették közös fényképeiket is.

A kiemelkedően jó hangulatú, tartalmas és színvonalas műsor a hat végzős osztálynak, osztályfőnökeiknek, tánctanáraiknak, illetve a lebonyolításban segítő tanulóinknak, tanárainknak és a szervezőknek köszönhető. Az iskola egyik legszebb, hagyományőrző ünnepségét így idén is méltó módon ünnepelhettük meg.

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.