Találj meg minket a Facebook-on
Központi írásbeli felvételi vizsga
2023.10.26.

Központi írásbeli felvételi vizsga

 

A technikumba (korábban szakgimnázium) és/vagy gimnáziumba jelentkezők – az adott intézmény elvárásainak megfelelően - központi írásbeli felvételi vizsgát tesznek magyar nyelvből és matematikából.

A tanuló abba az intézménybe nyújtja be a Hivatal által kiadott, kizárólag a központi írásbeli vizsgán való részvételre vonatkozó jelentkezési lapját, amelyikben a központi írásbeli vizsgát meg kívánja írni. A tanulóknak 2023. november 30-ig, a „TANULÓI JELENTKEZÉSI LAP” című dokumentum, vizsgát szervező intézménybe történő benyújtásával kell jelentkezniük a központi írásbeli vizsgára.

Tanulói jelentkezési lap letöltése

A jelentkezési lapok beküldésének módja:

1. Postai úton az alábbi címre: 
    VIK Szakképző Intézmény és Gimnázium, 1426 Budapest, Pf.: 59.
2. Ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatával
3. E-mailben aláírt és szkennelt formában az info@vikiskola.hu e-mail címre
4. Személyesen az iskola titkárságán ügyfélfogadási időben.
 

A tanuló a központi írásbeli vizsgára csak egy intézménybe jelentkezhet. Tehát a központi írásbeli vizsgát mindkét tárgyból ugyanabban az intézményben kell megírnia.

A különleges bánásmódot igénylő tanulók esetében (SNI, BTMN) szükség van az érvényes szakértői vélemény és a speciális körülmények, eszközök igénylésére vonatkozó szülői kérelem leadására is a jelentkezési lappal egyidőben.

Szülői kérelem letöltése

Az írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2024. január 20. (szombat) 10:00 óra.

A pótírásbeli időpontja: 2024. január 30. (kedd) 14:00 óra. A pótírásbeli időpontjában csak azokat tudjuk fogadni, akik alapos indokkal maradtak távol az eredeti időpontban, és a távolmaradást igazoló irattal rendelkeznek, és azt legkésőbb 2023. január 26-én 10:00 óráig elektronikusan megküldik az info@vikiskola.hue-mail címre.

Az írásbeli vizsgára külön értesítést nem küldünk.

Kérjük a jelentkezőket, hogy a vizsganapon legkésőbb 9:30-ig, illetve a pótírásbeli napján 13:30-ig érkezzenek meg iskolánk épületébe. A szülők számára a földszinten várakozási lehetőséget biztosítunk.

Az írásbeli vizsgán matematikából körző, vonalzó és szögmérő használható. Számológépet és telefont/okosórát nem használhatnak a tanulók. (Étel, ital bevihető, amennyiben szükséges.)

A vizsga első részében magyar nyelvből töltenek ki feladatlapot a jelentkezők, melynek időtartama 45 perc. Ezután 15 perces szünet következik. A vizsga második részében matematikából töltenek ki feladatlapot a jelentkezők, melynek időtartama 45 perc.

Az írásbeli vizsga eredményeiről tájékozódni, a kijavított dolgozatokat megtekinteni 2024. január 29-én (hétfő) 8:00 és 16:00 óra között lehet az iskola titkárságán (2. emelet).

Ekkor átvehetők az értékelő lapok is. Amennyiben a dolgozatok javításával kapcsolatosan észrevételük van, ezt 2024. január 30-án (kedd) 16:00 óráig tehetik meg írásban, az iskola igazgatójának címezve.

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.