Találj meg minket a Facebook-on
A VIK Színházjáró - Színházpedagógiai Szakköre megkezdte működését
2017.10.09.

A VIK Színházjáró - Színházpedagógiai Szakköre megkezdte működését

 

Október 5-én, a tanév első előadásán a Nemzeti Színházban jártunk.  Az Úr komédiásai című darabot néztük meg Assisi Szent Ferenc életéről. A 12F, 10I és a 9.A osztály diákjai csodálatos,  pozitív élményekkel térhettek haza. Rendkívül tetszett nekik az előadás modernsége, mondanivalója és látványossága. Az esztétikai nevelésünk célja: a kultúrára nyitott, kultúrát befogadni tudó és akaró emberek nevelése.

„Testvéreim, szegény emberek, mindig a fény fog győzni!... A nap!... amely megvilágította útjaimat, megvilágítja a ti útjaitokat is,  szegény emberek szerte a világon, szabadulásotok felé menet!...” mondja Ferenc halála pillanatában Michel de Ghelderode gyönyörű darabjában. Állítólag Ferencet egyetlen dologgal tudták megharagítani a testvérek, azzal, ha savanyú arccal tettek-vettek a világban. Ő a tiszta öröm szentje, a Nap, a Hold és a Csillagok fivére, aki a madaraknak prédikált, és végtelen szeretetével megszelídítette a vérengző farkast.

Folyamatosan lesz lehetőség a tanév során a különböző színházi előadások megtekintésére.

 

Krasznahorkai László

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.