Találj meg minket a Facebook-on
2017 Gólyatábor
2017.09.11.

Jelentés a Gólyatáborról

 

2017. augusztus 22. és 24. között a VIK középiskola ismételten megrendezte hagyományos Gólyatáborát a Velencei-tó partján.

Idén a diákönkormányzat 8 lelkes tagja vállalta fel azt a feladatot, hogy szórakoztató közösségi, csapatépítő és sportprogramokat állítson össze a gólyáknak.

Az ifjú gólyák 22-én megérkezvén lelkesítő indulóra vonultak be az Ifi tábor területére, ahol is, miután elfoglalták a szállásukat, a DÖK elnöke egy gólyaeskü keretén belül avatta fel az új VIK-eseket.

Ezek után „terepre” mentek az ifjak a kísérő tanárokkal, osztályfőnökökkel illetve a csapatok mellé választott DÖK segítőkkel. A feladat nem volt egyszerű, hiszen egy előre összeállított kérdőív furfangos kérdései próbára tették a diákok megfigyelőképességét a környék utcáin és a parton végigvonulva. Mindazonáltal büszkén mondhatjuk el, hogy a gólyák nagyon ügyesen vették az akadályt.

Az estét csapatépítő feladatok töltötték ki, ahol az osztályok egymással ismerkedhettek meg és plakátokat készítettek leendő osztályuk profiljának megfelelően, melyet be is kellett mutatniuk a többieknek.


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A másnap korán kezdődött, hisz’ alig pirkadt, mikor az ifjak vicces hajnali tornán vettek részt.

Sporttal folytatódott a nap: a csapatok futball, kosárlabda és strandröplabda körmérkőzéseken versenghettek. A délután strandolással telt. Vacsora után az iskola vezetősége is meglátogatta gólyáinkat és Kökény István Igazgató Úr ünnepi beszédében köszöntötte a leendő diákjainkat. A nap fényét emelve az iskola vezetősége díszes, az alkalomra készített tortakölteményekkel vendégelte meg a gólyákat.

Az ünneplés után szórakoztató ügyességi versenyeken vetélkedhettek a diákok, melynek során a tojásegyensúlyozástól kezdve a múmiacsináláson át sok vicces vetélkedőben vehettek részt új osztályaink.

Az éjszaka egy bátorságpróbán kalandozhattak a tanulók, ahol egy misztikus kitalált történet állomásait járták végig a csapatok.

Az idő gyorsan röppent el… hamar eljött az utolsó nap, és új élményekkel telve, barátságokat szőve érkeztek haza az új VIK-esek.

Bódis Barbara

DÖK-segítő pedagógus

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.