Találj meg minket a Facebook-on
Reggel a múzeumban
2019.10.02.

 

Reggel a múzeumban - Nyitás előtt látogathattuk meg a Nemzeti Múzeumot!

 

Szeptember 26-án reggel a 10.D osztály lehetőséget kapott arra, hogy más szemmel nézhesse meg a Nemzeti Múzeum állandó kiállítását. A nyitás előtt mehettünk be, hogy Fisli Éva kurátor és Suba Eszter múzeumpedagógussal beszélgethessünk a Római Lapidárium padlómozaikjairól, a másolat készítéséről, és arról, hogyan élhettek az emberek Pannónia provinciában a 3. században.

A játékok során érdekes kérdésekre kerestük a választ: Mihez kötődsz? Kihez kötődsz? Milyen közösségek játszhatnak szerepet az emberi életben? Mit mutatnak a tárgyak az emberi kapcsolatok sokféleségéről a történelemben, és mai szemmel nézve vajon hogyan, hányféleképpen köthetők össze egymással?

Az állandó kiállítást a múzeumpedagógusok által összeállított kérdőív segítségével jártuk végig, hogy végül rájöjjünk a rejtvény megoldására: "Vassal formálják a vasat, és egyik ember formálja a másikat." (Példabeszédek, 27,17)

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola Budapest. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.