Találj meg minket a Facebook-on
Megemlékezés az 1956-os forradalomról és szabadságharcról
2018.11.07.

Idén is megemlékezett iskolánk az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. A színvonalas műsort Krasznahorkai László tanár úr állította össze lelkes tanulói segítségével. Az ünnepségen korabeli fotók, versek és videók hozták közelebb a tanulókhoz történelmünk eme fontos eseményét. A korabeli rádióhírek és versek élethűen idézték meg a forradalom történéseit. Bajkai-Köves Evelin az A piros a vér a pesti utcán című verset szavalta.

A többi tanuló a korabeli rádió híreit olvasta föl, köztük az egyetemisták követeléseit is. Krasznahorkai Tanár úr megzenésített verseket adott elő: Buda Ferenc: Pesten esik a hó, Kányádi Sándor: Naplótöredék. A műsort – közös énekléssel – Bródy János: Ha én rózsa volnék című dala zárta.


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A rendezvényen résztvevő diákok magas színvonalon tolmácsolták a történelmi eseményeket.

Jakab Márk – 12.AB
Enzsöl Bernadatt – 12.AB
Bajkó-Köves Evelin - 10.A
Brodorits Kitti – 10.A
Humeniuc Péter – 10.A
Gudman Panna – 11.H

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.