Találj meg minket a Facebook-on
Gólyatábor 2019
2019.10.03.

 

Jelentés a Gólyatáborról

 

Gólyatábor 2019. augusztus! Az iskolák életében egy igen fontos időszak. Kezdődik a frissen toborzott tollas hátú Kis Gólyák összekovácsolása. Ez a VIK iskolában sem történt másképp.

Nagyon nagy örömmel vettük, hogy rengetegen jelentkeztek és érkeztek meg erre az eseményre. Ami, ha őszinték akarunk lenni, a következő 4-5 év meghatározó eseménye volt. Mindannyian emlékszünk, hogy amikor mi voltunk Gólyák, ezek a barátságok hosszú-hosszú évekre köttettek. Az első nap kicsit lassabban ment, de a Gólyák minden téren segítőkészek voltak. Már itt látszott, hogy ők egy „jó alapanyaga” lesznek a VIK hírnév öregbítésének.

A második napon történtek inkább izgalmas dolgok. Itt már a társaság is eléggé összeszokott ahhoz, hogy egy-két igen vicces csínytevéssel szórakoztassanak minket. Ami nem kevés lelki és fizikai energiát követelt a DÖK munkatársaitól. Mindenki megtalálta a maga kis baráti társaságát, és velünk is kifejezetten jól kijöttek a tanulók. Volt egy igen izgalmas és érdekes feladat, ami a csapat egységet és a gólyák kreativitását emelte előtérbe. A 9.NYB űrből érkezett csoda meséjét idézem ide. Honnan jöttek? Armageddon ködből. Mivel jöttek? Aladdin szőnyegén. Milyen szuper erejük van? Gondolatbefolyásolás. Idősík szörfölés, dimenziókapuk nyitása. Mivel varázsolják el az embereket? A szivárványos tollakkal. Mi a címerállatuk? Szivárványos csillámpáva.

A sok szabály és betartandó irányelv mellett a gólyatábor legemlékezetesebb mondatát emelném ki: "Tanárnő én olyan szabadnak érzem magam". A mondat forrása nem ismert, annyit tudunk, hogy egy 9.NYB-s tanuló. Visszajelzések alapján bátran állíthatom, hogy történelmünk egyik legsikeresebb gólyatáborát bonyolítottuk le. Ezt a Gólyáktól kapott visszajelzésekre merem ilyen bátran építeni. A feladatok nagyon tetszettek nekik.

Köszönjük a részvételt minden szervező kolléga nevében.

Kohlbauer Martin

DÖK segítő

 

Szuperhősök Tábora!


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

Augusztus 21., 11 óra: a Déli pályaudvar csendes morajában, egy kis csapat kezdett gyülekezni az üvegcsarnok egyik szegletében… Várták a VIK leendő Gólyáit, hogy megérkezzenek. Nem is kellett sokat várni, hogy méhkasszerűen felbolyduljon a csarnok. Minden felöl özönlöttek a diákok, akik minden eddiginél nagyobb számban voltak kíváncsiak a játékos programokra, melyet DÖK-öseink szerveztek számukra. A VIK-es tábla alatt, minden osztály a DÖK-ös kísérőikkel és osztályfőnökeikkel elfoglalta a vonatot, és irányt vettünk a táborba.

Miután elfoglalták a szállást, felavattuk újdonsült Gólyáinkat, akik felöltve táboros pólóikat, „terepre mentek”. Nem volt könnyű dolgok, hiszen egy sor csavaros kérdésre kellett a csapatoknak válaszolniuk. Itt nem segített semmi kütyü, csak az éles szem és egy térkép.

És eljött az este. Idén Szuperhősök köré szerveztük tematikánkat, és az ifjú VIK-eseknek csapatvezetőikkel egy, az osztály szakmai profiljához illő szuperhős történetét kellett kitalálniuk. Csak néhány szösszenet Gólyáink szárnyaló képzeletéből: Hőseink egy távoli Galaxisból érkeztek, akik, mint Superman, itt e bolygón csodás képességekkel ruházódtak fel: voltak, kik hajszínváltoztató lézerszemmel rendelkeztek, voltak, akik olyan csodásan tudtak dolgozni a konyhában, hogy, amikor főztek, kinőtt még hat karjuk, és egyszerre tudtak aprítani, kevergetni, ízesíteni. Leendő turisztikásaink olyan utakat szerveztek az embereknek, amelyek mindenkinek életre szóló élményt nyújtottak.

A másnap korán kezdődött, hisz’ alig pirkadt, mikor az ifjak vicces hajnali tornán, „Gólyaröptetésen” vettek részt. A délelőtt a röplabdapályán folytatódott, hogy a sport se maradhasson ki. Utána a meleg időt kihasználva strandoltak is VIK-eseink.

Délután meglepetések sora érte az ifjoncokat: sárkányhajózás és élő csocsó színesítette a programot. A játékok, azonban még mindig nem értek véget. Körversenyen tehették próbára a csapatok tudásukat, melynek koronájaként rövid kis táncot is összeállítottak szuperhőseink.

Vacsora után az iskola vezetősége is meglátogatta gólyáinkat és Kökény István Igazgató Úr ünnepi beszédében köszöntötte a leendő diákjainkat. A nap fényét emelve az iskola vezetősége díszes, az alkalomra készített tortakölteményekkel vendégelte meg a gólyákat. Gólyáink is meglepték vendégeinket: minden szupercsapat elmondta a maga szórakoztató történetét és bemutatta plakátját, mely elismerő mosolyt csalt mindenki arcára.

Az éjszakai csacsogást és csínytevéseket követően, másnap reggel a rendrakást és csomagolást az eredményhirdetés, oklevél- és jutalomosztás követte. A hagyományokat követve vicces csoportképeket készítettünk. Lassan elindultunk az állomásra… Hát vége… és milyen gyorsan!

Ahogy végig néztünk ifjú Gólyáinkon, gazdag emlékekkel és sok-sok új barátot szerezve tértek haza.

Bódis Barbara

DÖK msp

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.