Találj meg minket a Facebook-on
Digitális oktatás 2.0
2020.04.06.

 

Kedves Tanuló és Gondviselő!

A 2020. március 16. óta bevezetett tanterem nélküli digitális munkarendre a VIK Középiskola tantestülete és diáksága is igen gyorsan, lelkiismeretesen átállt, amit ezúton is újra köszönök. Természetesen minden minden rendszernek menet közben jönnek elő a sarokpontjai, a fejlesztendő területei. A sok-sok visszaérkezett tanulói, szülői és pedagógusi észrevétel kapcsán ki kellett dolgozni a mellékelt "Digitális munkarend 2.0 TANULÓKNAK" dokumentumot, melyben még egyszer összefoglaljuk a tanulók kötelezettségeit, illetve bemutatjuk azt, hogy a kezdeti Bevezető szakaszból hogyan miként lépünk át a Valós idejű órarend szerinti oktatás szakaszába, és ez mit jelent a tanulók számára. Az egyik legfontosabb változás, hogy visszahozzuk a korábbi iskolábajárási rutint, azaz kötelező lesz a "digitális iskolábajárás", mely esetben mindig névsorolvasás lesz, így elkezdjük a hiányzásokat is nyilvántartani. Igen, ez azt jelenti, hogy reggel fel kell kelni, és be kell menni az osztályterembe (Classroom). A számonkérés rendszerében is változások következnek be, az eddig kiosztott beadandó házi feladatok mellett megjelennek egyéb, a valódi tudást jobban mérő módszerek is (pl. szóbeli felelés, egyéb időre kitöltendő tesztek).
Kérek mindenkit, hogy alaposan olvassa el a dokumentumot, kattintson a benne található linkekre, nézze meg a hozzá kapcsolódó videókat is. A dokumentumot az utolsó sorig el kell olvasni!
Kérek mindenkit, hogy a leírtakat vegye tudomásul, és ennek megfelelően folytassuk a digitális munkarendet a VIK Középiskolában.
Egyúttal jelzem, hogy a tanév helyi rendjében április 8-ára betervezett DÖK nap nem marad el, csak digitális formában lesz megtartva. Aki a DÖK napon kiosztott tesztet nem tölti ki, az eleve hiányzónak lesz rögzítve, így kérek mindenkit vegyen részt az eseményen, hiszen aznap tanítás nincs, csak ez.
2020. április 9-14. között pedig tavaszi szünet van.
Mindenkinek áldott húsvéti ünnepeket kívánok!

Kökény István
igazgató

 

Digitális munkarend 2.0 TANULÓKNAK

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.