Találj meg minket a Facebook-on
2019 ÁRPÁD-KUPA ORSZÁGOS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS VERSENY
2019.03.27.

 

2019. február 22-én került megrendezésre a székesfehérvári Árpád-kupa fodrász és kozmetikus versenye tanulóknak télűzés – maszkabál – farsang - karnevál jegyében. A verseny helyszíne a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma volt.

A kihívásokat kedvelő tanulók szép számmal indultak a különböző kategóriákban. A verseny délelőtt 09.00 órakor a megnyitóval kezdődött, majd egymás után zajlottak az izgalmas szépészeti versenyszámok.

A VIK középiskolát a versenyen, Mamuzsits Nimród 12.H osztályos -szépészeti ágazat, szakgimnáziumi képzésén résztvevő- tanuló képviselte, aki BORBÉLY DÍJ – szakállfazon vágása, borotválása és frizurakészítés egyben modellen kategóriában 2. helyezést ért el.

A feladat egy modern férfi frizura elkészítése volt vágással, szárítással, szakállvágással és borotválással. A frizura formájának kialakításánál az ollót és a hajvágógépet, a szakállforma kialakításánál kézi borotvát, hajvágógépet és ollót is egyaránt használni kellett. Mindennek elkészítésére csupán 60 perc állt rendelkezésre.

Ennél a kategóriánál sajátos módon a verseny ideje alatt a zsűri végig jelen volt. Az értékelésnél figyelembe vették az eszközök használatának módját, a kreativitást, a gyakorlottságot, a pontos-precíz vágástechnikát, a szerszámfogás és alkalmazás helyességét, a kész forma arckarakterhez és a modell stílusához, öltözetéhez való összhangját.

Nimród igazán büszke lehet a teljesítményére, mert a versenyszámra teljesen egyedül készült fel. Elszántan, kitartóan tanulmányozta a borbély szakmát és sokat gyakorolt, hogy munkája a lehető legjobban sikerüljön.

 

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.