Találj meg minket a Facebook-on
Látogatás a Magyar Állami Földtani Intézetben
2022.01.05.

Látogatás a Magyar Állami Földtani Intézetben

 

2021. december 8-án osztályunk (9.B) ellátogatott a Magyar Állami Földtani Intézetbe, ahol a földrajz órán tanult ismereteinket Péterdi Bálint geológus idegenvezetése által bővíthettük. Az épületről is sokat megtudhattuk, így azt is, hogy az épület a szecesszió korszakában épült Lechner Ödön építész tervei alapján. Az épület 1899-es megnyitásán I. Ferenc József és Erzsébet királyné is részt vettek. Tovább haladva megismerhettük a földtörténeti korszakok hazai vonatkozásait, a különböző kőzetek kialakulásának módját és egyéb földtani, paleontológiai érdekességeket. Láthattuk, az órákon tanult kőzeteket az üvegszekrényekben, illetve nyomon követhettük a korszakok változásával az élővilág fejlődését is. Miután a földtani bemutató végére értünk, a fő lépcsősoron át felsétálva a díszterembe kötöttünk ki, ahol különleges ásvány és őslénytani leletek vártak ránk. Láthattuk egykor élt állatok koponyáját, például egy medve és oroszlán koponyáját, de láthattunk mamut fogat és csontot is. Ezen kívül a látogatás zárásaként egy sötétített szobában megtekinthettük a Louis Cherepynek köszönhető fluoreszkáló ásványkiállítást, melyek eszméletlenül szépek voltak. A kiállítást Sebőkné Lohn Anita szervezte és kísérőtanárként osztályfőnökünk, Koloszár Péter vett még részt a programon.

Budavári-Faragó Lara, 9.B

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.