Találj meg minket a Facebook-on
SzKTV 2018
2018.05.02.

Nagy megtiszteltetés érte a VIK Vendéglátó Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskolát, mert hatékonyan tudtuk segíteni a 2018. évi SzKTV - SzakmaSztár Fesztivál előválogatójának és döntőjének megszervezését szakács, pincér és vendéglátás szervező szakmákban.
Az előválogató versenyre Iskolánkban került sor még 2018. február 24-25-én, amelyen 12 szakács, 12 pincér, 10 vendéglátás szervező és egy külhoni pincér tanuló vett részt, és közülük a döntőbe jutott 6 szakács, 6 pincér, 6 vendéglátás szervező valamint a külhoni pincér tanuló, amelyet 2018. április 23-25-én rendeztek meg.

Mind az előválogató alkalmával, mind pedig a döntő megrendezésekor a VIK Középiskolai lelkes szakoktatói (Hartner Bernadett, Páhi Edit Erzsébet), iskolánk gyakorlati oktatásvezetője (Koczkás Anikó), és nagyon sok tanulónk - név szerint:
9.SZP szakács osztályból Ceglédi Péter Bendegúz, Cseri Barnabás, Lakatos Máté, Zsidó Ádám, Haász Dominik, Lakatos Andor, Dávid Csaba Szebasztián; a 11.F osztályból Kerpesi Benjamin; a 12.AB osztályból Godó Beatrix a 11.SZ osztályból Sárosdi Mónika, Agárdi Gábor, Szabó Tamás, Radnai Botond, Malatinszky Martin segítették a szakács versenyzők és a vendéglátás szervező versenyzők konyhai munkáját.
A pincérek és vendéglátás szervezők éttermi munkájának sikerességéhez - név szerint Zanilla Dániel 9/SZP, Pap Alexandra 9/SZP, Palásty Jázmin 10/F, Guzmics Rebeka 10/F, Susits András 10/F osztályos tanulók - járultak hozzá segítőkészségükkel.

Mind a felsorolt szakmákhoz kapcsolódó rendezésért felelős Farkas Attila, mind a zsűri elnöke - Kocsonya Kálmán, mind a szakács zsűri tagjai - Csányi Jenő, Kostyál Gábor, mind a pincér zsűri tagjai - Koralewsky Vilmosné, Bori Márk, Vantal Gábor (akinek véleménye a versenyről: "A versenyről pedig annyit, hogy valóban egy jól működő csapatmunkaként bonyolódott, az előkészítése, a gépek, eszközök megfelelősége profi munkára vall. Az iskola pedig Edit révén kiválóan segítette a versenyzők munkáját."), mind a kamarai megbízott - Tusor András az előválogató alkalmával maximálisan meg voltak elégedve a VIK Középiskola segítő közreműködésével.


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Farkas Attila a következőképpen foglalta össze a VIK Középiskola Kollégái és Diákjai által elvégzett munkáról alkotott véleményét:

"Kedves Kollégák!

Ezúton is szeretném megköszönni az idei SZKTV-vel kapcsolatos minden munkátokat, mind a Válogató, mind a Döntő versenyrészével kapcsolatban.
Kérlek tolmácsoljátok köszönetemet a segítő tanulók számára is, akik nélkül nem valósulhatott volna meg ez a rendezvény ilyen színvonalon.
Azt versenyzők és kísérő szaktanárok is megjegyezték, hogy a segítő tanulók által adott támogatás nagyon hasznos, sikeres volt, azt és úgy csinálták a tanulók, amire a versenyzőknek szükségük volt, amire kérték őket.
Ha a korábbi leírásaimból, beszélgetéseinkből nem is derült ki az a hatalmas munka, amit a döntő 2 versenynapja jelent, nagyon köszönöm, hogy 100%-osan ott voltatok mindannyian, és mint egy sok éve ezzel foglalkozó csapat dolgoztunk együtt.
A zsűri is megjegyezte, hogy (mint minden újtól) egy kicsit "tartottak" az új támogató iskola, új emberek, segítő tanulók miatt, de teljes mértékben elégedettek voltak a verseny zárultával, az ilyen irányú aggodalmaikat mind megcáfoltátok, és az ő szemszögükből nézve is úgy látszott, mintha sok éve az SZKTV-n együtt dolgozó csapatról lenne szó.
Ez utóbbit olyan külsős emberek is megjegyezték, akik minden évben kinn vannak a döntőn, többször beszéltünk és látták a mi versenyünket is belülről.

Még egyszer mindent köszönök!!!


Üdvözlettel,
Farkas Attila"

Bízunk benne, hogy a jövőben hasonló feladatokkal ugyanúgy képes lesz megbirkózni a VIK Középiskola szakmai közössége.
Nagyon bizakodóak vagyunk!!!
Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.