Találj meg minket a Facebook-on
Szalagavató-2019
2019.12.11.

 

Szalagavató a VIK-ben

 

Iskolánk végzős diákjainak életében az egyik legszebb és legmeghatóbb esemény a szalagavató ünnepség, melyet idén 2019. december 6-án rendeztünk meg. Az előkészületek után a főpróbán is nagy volt az izgalom, mely az idei tanévben a rendezvény előtti nap délutánjára, esti óráira esett. December 6-án a végzős diákok már nem jöttek iskolába, így mindenkinek elegendő ideje volt arra, hogy a rendhagyó esemény estéjére igazán szép legyen.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 16 órától vette kezdetét a szalagavató ünnepség. A műsor két házigazdája, Bajkó-Köves Evelin (11.A) és Jakab Márk (13.TUR) először az osztályokat szólította porondra. Bevonulásuk után Kökény István igazgató úr köszöntőjét hallgattuk meg, majd a 11-es évfolyamot képviselő Vadászi Míra (11.A) búcsúztató beszéde következett. A végzős osztályok nevében Hangonyi Katalin (12.H) emlékezett vissza az iskolánkban töltött évekre, illetve mondott köszönetet tanáraiknak és a szülőknek.


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ezt követték a szalagtűzés megható pillanatai. A 12.EF osztály szalagjai kerültek fel először Hartyányi Attila tanár úrnak köszönhetően. A 12.G osztály tanulóinak szalagjait Markovits Ágnes tanárnő tűzte fel. A 12.H osztály Forgácsné Zetka Evelyn tanárnővel élte át a szalagtűzés perceit, majd meghallgattuk Krasznahorkai László tanár úr előadásában a Kaukázus együttes Szalai Éva című dalát. A tanár úr felvezető szövegében elmondta, hogy az osztály tanulóival együtt, 4 évvel ezelőtt érkezett iskolánkba, és azóta is magyar tanára az osztálynak. Ezzel a dallal azonban nem csak a 12.H-tól, hanem valamennyi végzős osztálytól is szeretett volna jelképesen elbúcsúzni. 12.I osztállyal jelenlegi és egykori osztályfőnökük, Kelecsényi Anikó és Tornyi Edit tanárnő lépett a színpadra, majd tűzték fel a diákoknak az iskolához való tartozást, de egyben a közelgő elválást is szimbolizáló szalagokat. A szalagtűzés ceremóniáját a szakközépiskolai osztályokkal folytattuk. Először Husztáné Serfőző Margit tanárnő tűzte fel a 11.SZC, majd Füzeséri Mihály tanár úr a 11.SZP osztály kis kék szalagjait. A műsor egy nem várt, de igen megható pillanattal folytatódott. Füzeséri Mihály tanár úr kedvesét egyik tanítványunk a színpadhoz kísérte, majd a tanár úr megkérte kedvese kezét. A nézőtéren is sokan –elsősorban persze a hölgyek- meghatódtak e kedves eseménytől.

A műsor második felében igazán fergeteges hangulat kerekedett. A zenés-táncos blokk két fő egységből állt. Először az egyes osztályok osztálytáncait, illetve az iskolánkban eltöltött 3-4-5 évüket bemutató videójukat nézhették meg vendégeink. Ez után pedig sorban adták elő osztályaink gyönyörű bécsi keringőiket. A műsorszámok között még egyszer színpadra lépett Krasznahorkai László tanár úr és Kovács Ákos Keresd meg a lányt című dalát adta elő. Végül a szülők, hozzátartozók táncolhattak gyermekeikkel, illetve készítették el közös fényképeiket.

A nagyon jó hangulatú, tartalmas és színvonalas műsor a hat végzős osztálynak, osztályfőnökeiknek, tánctanáraiknak, a szervezőknek, valamint a lebonyolításban segítő tanulóink, tanáraink sok-sok munkájának, együttműködésének köszönhető. Az iskola egyik legszebb hagyományőrző ünnepségét így idén is méltó módon ünnepelhettük meg.

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola Budapest. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.