Találj meg minket a Facebook-on
Szalagavató a VIK-ben 2018
2018.12.19.

 

Iskolánk végzős diákjai már nagyon várták, hogy eljöjjön 2018. december 14-e, a szalagavató ünnepség napja. Az előkészületek után a főpróbán is nagy volt az izgalom, mely idén a rendezvény előtti napra esett. December 14-én végzős tanulóink már nem jöttek iskolába, így mindenkinek elegendő ideje volt arra, hogy a rendhagyó esemény estéjére igazán szép legyen.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 16 órától vette kezdetét a szalagavató ünnepség. Az osztály két házigazdája, Dabasi Szimonetta (11.E) és Humeniuc Péter (10.A) először az osztályokat szólította porondra. Bevonulásuk után Kökény István igazgató úr köszöntőjét hallgattuk meg, majd a 11-es évfolyamot képviselő Török Viktória (11.G) búcsúztató beszéde következett. A végzős osztályok közül először a 12.AB búcsúzott, akiknek gondolatait Enzsöl Bernadett és Jakab Márk osztotta meg a hallgatósággal. A búcsúbeszédek sorát Balogh Anita (12.G) mély gondolatokat és kedves, frappáns idézeteket tartalmazó beszéde követte, melyben tanáraitól, diáktársaitól, az alsóbb éves tanulóktól búcsúzott, a szülőknek pedig köszönetet nyilvánított.

Ezt követték a szalagtűzés megható pillanatai. A 12.AB osztály szalagjai kerültek fel először Szalai Lenke osztályfőnöknek köszönhetően. A 12.F osztály tanulóinak szalagjait Vass Krisztina tanárnő tűzte fel. A 12.G osztály Heitzmann Marianna tanárnővel élte át a szalagtűzés perceit. A 12.H osztály és Koncz-Garay Boglárka tanárnő színpadra lépését követően, a várva-várt pillanatok során többen is elérzékenyültek. A szalagtűzés ceremóniáját a szakközépiskolai osztályokkal folytattuk. Először Szakács Etelka tanárnő tűzte fel a 11.C, majd Poós Ferencné tanárnő a 11.SZP osztály kis kék szalagjait, melyek az iskolához tartozást, de egyben a közelgő elválást is jelképezik.


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A műsor második felében igazán fergeteges hangulat kerekedett. A zenés-táncos blokkot a 12.AB osztály keringője nyitotta meg. A korábbi évektől eltérő módon, idén a báli részben is elhangzott néhány búcsúbeszéd. A 12.F osztály gondolatait Juhász Ferenc tolmácsolta, majd megnéztük az osztály iskolánkban eltöltött 4 évéről szóló videóját, melyet fergeteges osztálytáncuk követett. A keringők sorát a 12.H és a 11.SZP osztály előadásával folytattuk.  Ezután a 12.G osztály látványos osztálytánca, majd osztályvideójának megtekintése következett. A 11.C osztály keringőjét, többek között Indila Love Story című dalára adták elő. A 12.AB osztály is nagyon várta már, hogy osztálytáncukkal színpadra léphessenek, mely során különböző nemzetek dalai csendültek fel. Táncukkal, előadásmódjukkal igazán elvarázsolták a nézőket. A 11.SZP osztálytáncához -a 12.H osztályéhoz hasonlóan- tánctanáruk is csatlakozott, aki változatos, látványos koreográfiát állított össze számukra. A 12.F osztály tanulói Emeli Sandé gyönyörű zenéjére adták elő az est utolsó előtti keringőjét. A műsort egy újabb búcsúbeszéddel folytattuk. Eisenhauer Noémi és Zsilák Vivien búcsúzott a 12.H osztály nevében társaitól, tanáraitól. Osztálytáncuk után a színpadon ülve nézték meg gyermekkori fényképeiket is bemutató videójukat. A szakközépiskolai osztályok nevében Nyitrai Nikolett 11.C osztályos tanuló emlékezett vissza búcsúbeszédében az elmúlt évek legfontosabb eseményeire. A 11.C osztály, tánctanárukat magasba emelve köszönte meg neki kitartó, több hónapos, eredményes munkáját. Az est utolsó műsorszámaként a 12.G osztály keringőjében gyönyörködhettünk. Végül a szülők, hozzátartozók táncolhattak gyermekeikkel, illetve készítették el közös fényképeiket.

A nagyon jó hangulatú, tartalmas és színvonalas műsor a hat végzős osztálynak, osztályfőnökeiknek, tánctanáraiknak, illetve a lebonyolításban segítő tanulóinknak, tanárainknak és a szervezőknek köszönhető. Az iskola egyik legszebb, hagyományőrző ünnepségét így idén is méltó módon ünnepelhettük meg.

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.