Találj meg minket a Facebook-on
Rendhagyó irodalomóra a New York Kávéházban - 11.B osztály
2019.11.25.

 

Kosztolányi Dezső: Esti Kornél (részlet)
„A kávéház zúgott, a zaj a karzaton egyre erősbödött. Ebben a harsány lármában érezték életük ütemét, azt, hogy mennek valahová, hogy haladnak előre. Minden asztal, minden fülke el volt foglalva. A füstből viharfellegek tornyosultak. Jól esett elnyúlni ebben a gőzben, ebben a meleg pocsolyában, semmire sem gondolni, figyelni, hogy fortyog és bugyborékol..."
 
A Kosztolányi által leírt hangulatba kóstolhatott bele a 11.B osztály Juhász Anna, a New York művészeti vezetője segítségével, aki költő édesapja, Juhász Ferenc költő révén szinte az épületben nőtt fel.
 

A Nyugat Caféban történeteket hallgattunk meg Kosztolányiról, Karinthyról, a Nyugat szerkesztőségéről, amely sokáig a kávéházban működött. Átélhettük a 20. század elejének semmihez se fogható hangulatát, így is közelebb kerülve a magyar irodalom nagy korszakához.

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola Budapest. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.