Találj meg minket a Facebook-on
„Önkéntes voltam egy kenyai árvaházban” - Fülöp Lili előadása
2020.01.16.

 

„Önkéntes voltam egy kenyai árvaházban” - Fülöp Lili előadása

 

Iskolánk 2020. január 14-én egy különleges előadással színesítette a 13. évfolyam turisztika szakos diákjainak tanulmányait. Lehetőségünk nyílt arra, hogy meghívhassuk Fülöp Lilit, aki a Taita Alapítvány önkénteseként 4 hónapot töltött Kenya Taita megyéjében, ahol a St. Joseph árvaházban segítette a szülők nélkül cseperedő gyermekek mindennapjait.

 

Turisztikai ágazat lévén, Kenya turisztikai arculatáról is érdekes képet festett előadónk, Bemutatta, hogy egy odalátogató magyar mennyiben más körülményekkel találkozik a hazaihoz képest, beszélt a nagyvárosok szerkezetéről, utazási lehetőségekről, illetve azokról az egészségügyi faktorokról is, amellyel az ideutazóknak számolniuk kell.

 

Az 1200 méter magasan fekvő Bura természeti szépségei mellett Fülöp Lili betekintést engedett a mérhetetlen szegénységben felnövő apróságok mindennapjaiba. Láthattuk, hogy a szűkös táplálék és a nehézségek ellenére, a gyermekek minden segítséget őszinte, és szívből jövő mosollyal háláltak meg a magyar önkéntesnek.

 

Elmondta, fő célkitűzésük, hogy a Nemzetközi Gyermekjogi Egyezmény alapvető jogaiban ezek a gyerekek is részesülhessenek: ellátás, táplálás, tanulás, testi-lelki védelem.

 

Előadónk színes, érdekes, sokszor megindító képekkel illusztrálva mutatta be, hogy az apróságok hogyan élnek, tanulnak, szórakoznak, fejlődnek, és ebben ő, személy szerint milyen szerepet játszott. Azonban nem csak a nehézségeket láthattuk: a fényképek a közös ünneplésekről és örömteli játékokról is tanúskodtak.

 

A hallgatók nagy érdeklődéssel hallgatták ezt a beszámolót, hiszen, egy olyan aspektusból ismerhették meg a világ e távoli szegletét, mely tankönyvből aligha sajátítható el. Ezt bizonyította az is, hogy az előadás után számos kérdést tettek fel Lilinek, mely fórumszerű élménnyé alakította az eseményt.

 

Budapest, 2020. január 14.

                                                                                               Bódis Barbara

                                                                                                  DÖK msp

 

 

 

 

 

 

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola Budapest. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.