Találj meg minket a Facebook-on
Október 23-i megemlékezés
2019.11.04.

 

Mint minden évben, idén is megemlékezett iskolánk az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. Az ünnepséget október 22-én tartottuk meg.

A színvonalas műsort Krasznahorkai László tanár úr állította össze lelkes tanulói segítségével. A műsorvezető Jakab Márk 13.TUR osztályos tanuló volt.

Az ünnepségen korabeli fotók, versek és videórészletek, klipek hozták közelebb a tanulókhoz történelmünk eme fontos eseményét. A korabeli rádióhírek és versek élethűen idézték meg a forradalom történéseit.

Bajkó-Köves Evelin Tamási Lajos: Piros a vér a pesti utcán, Majer Andrea pedig Márai Sándor: Mennyből az angyal című versét szavalta el. A többi tanuló a korabeli rádió híreit olvasta föl, köztük az egyetemisták követeléseit is.

Krasznahorkai Tanár úr megzenésített verseket adott elő: Buda Ferenc: Pesten esik a hó, Kányádi Sándor: Naplótöredék. A műsort – közös énekléssel – Bródy János: Ha én rózsa volnék című dala zárta.

A rendezvényen résztvevő diákok magas színvonalon tolmácsolták a történelmi eseményeket.

Szereplők:

Jakab Márk – 13.TUR


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Bajkó-Köves Evelin – 11.A

Majer Andrea – 12.I

Ruha Dorina – 12.I

Bánovich Zsófia – 12.I

 

2019.10.25., Krasznahorkai László

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola Budapest. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.