Találj meg minket a Facebook-on
Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről
2017.10.26.

Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről

 

Iskolánkban 2017. október 24-én emlékeztünk meg az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről. Krasznahorkai László tanár úr állította össze az élő szereplős, valamint audiovizuális és zenés/irodalmi műsort. A diákok előadását PowerPoint bemutató festette alá, amelyet a szabadságharcról készült képekből válogatott össze a tanár úr és Bódis Barbara tanárnő. A Himnusz közös eléneklése után Jakab Márk 11.AB osztályos tanuló foglalta össze az ’56-os események tényeit, főbb tudnivalóit. Ezt követően Bánovics Zsófia (10.I) ismertette a hallgatósággal, hogy milyen előzményei voltak a forradalom kitörésének, majd egy rövid dokumentumfilm-részletet nézhettek meg tanulóink, mely az ’50-es évek nyomasztó politikai légkörét mutatta be. Ezután Krasznahorkai László tanár úr adta elő Kányádi Sándor: Egy októberi éjszaka naplólapjáról című versét saját megzenésítésében, gitárkísérettel, majd ismét egy filmrészlet következett, amely az október 23-i eseményeket mutatta be. A diákok ebből tudhatták meg, hogyan lett a békés felvonulásból és tüntetésből forradalom. A filmhez kapcsolódva Ruha Dorina (10.I) és Hangonyi Katalin (10.H) ismertette az egyetemisták 16 pontjának néhány követelését. Egy újabb rövid filmrészlet után Hangonyi Katalin előadta Tamási Lajos: Piros a vér a pesti utcán című közismert forradalmi versét, Bodnár Dominik (11.AB) pedig a szovjet katonai beavatkozásokról számolt be. A menekülésről és megtorlásról Enzsöl Bernadett (11.AB) tartott megrázó előadást. Mindezek után ismét Krasznahorkai tanár úr ragadta magához a mikrofont, aki Buda Ferenc: Pesten esik a hó című versét adta elő saját megzenésítésében, végezetül pedig Ákos: 1956 című klipje hangzott el.


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A tanulók és a tanárok visszajelzése is igen pozitív volt a megemlékezéssel kapcsolatban. Sok diákot megérintett a színvonalas, sokszínű előadás. A műsor kivitelezésében Bereczki József és Bódis Barbara tanárnő segítette az előadók munkáját.

Budapest, 2017.10.25. 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.