Találj meg minket a Facebook-on
Látogatás a Müpában Miért olvassunk kortárs magyar irodalmat?
2020.01.30.

 

 

Látogatás a Művészetek Palotájában

2020. január 22-én 11 órától iskolánk 11.A osztályos tanulói a Miért olvassunk kortárs magyar irodalmat? című előadáson vettek részt a Művészetek Palotájában Krasznahorkai László tanár úr vezetésével.

Az előadáson több budapesti középiskola diákjai is jelen voltak.

A szépíróként és irodalomtörténészként egyaránt ismert Schein Gábor egyszerre a kortárs irodalom magas színvonalú, élvonalbeli szerzője és tudós értelmezője.

A benne-lét és a rálátás egyidejűsége miatt minden bizonnyal keresve sem találnánk alkalmasabb előadót arra, hogy segítsen a mai magyar irodalom dzsungelében való eligazodásban. Felhívja az olvasásra fogékony diákok figyelmét fontos könyvekre, felkelti érdeklődésüket a magyar irodalom közelmúltbeli és legfrissebb értékei, fejleményei iránt. Schein azonban ezen a délelőttön nem csupán arra vállalkozott, hogy rámutasson a mai literatúra kiemelkedő szerzőire és legjelentősebb műveire, nem csupán olvasnivalót ajánlott tehát, hanem arról is megosztotta gondolatait a diákokkal, hogy miért jó olvasni, mit tesz hozzá életünkhöz, önismeretünkhöz a kortárs irodalom olvasása, a művekkel való személyes találkozás.

 

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.