Találj meg minket a Facebook-on
Központi írásbeli felvételi vizsga 2021/2022. tanévre
2020.11.16.

Központi írásbeli felvételi vizsga

A technikumokba (korábban szakgimnázium) és gimnáziumba jelentkezők központi írásbeli felvételi vizsgát tesznek magyar nyelvből és matematikából.

A tanuló abba az intézménybe nyújtja be a Hivatal által kiadott, kizárólag a központi írásbeli vizsgán való részvételre vonatkozó jelentkezési lapját, amelyikben a központi írásbeli vizsgát meg kívánja írni. A tanulóknak 2020. december 4-ig a „TANULÓI JELENTKEZÉSI LAP” című dokumentum vizsgát szervező intézménybe történő benyújtásával kell jelentkezniük a központi írásbeli vizsgára.

A tanuló a központi írásbeli vizsgára csak egy intézménybe jelentkezhet. Tehát a központi írásbeli vizsgát mindkét tárgyból ugyanabban az intézményben kell megírnia.

Az írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2021. január 23. (szombat) 10.00 óra.

A pótírásbeli időpontja:2021. január 28. (csütörtök) 14.00 óra. A pótírásbeli időpontjában csak azokat tudjuk fogadni, akik alapos indokkal maradtak távol az eredeti időpontban, és a hiányzást igazoló irattal rendelkeznek.

A járványhelyzetre való tekintettel második pótidőpont is megszervezésre kerül.

A második pótírásbeli időpont: 2021. február 05. (péntek) 14.00 óra. A vizsgán kérelemre kizárólag azon tanulók vehetnek részt, akik COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági karanténba kerültek, illetve további egyéb rendkívüli, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok folytán nem tudtak részt venni a központi írásbeli vizsgán, sem annak pótnapján. A kérelem benyújtásának határideje 2021. január 29. 16 óra, elektronikus formában az info@vikiskola.hucímre.

Az írásbeli vizsgára külön értesítést nem küldünk.

Kérjük a jelentkezőket, hogy a vizsganapon legkésőbb 9.30-ig, illetve a pótírásbeli vizsgák napján 13.30-ig érkezzenek meg iskolánk épületébe. Szülők az iskola épületében nem tartózkodhatnak a vizsga időtartama alatt. Az írásbeli vizsgán matematikából körző, vonalzó és szögmérő használható. Számológépet és telefont nem használhatnak a tanulók. (Étel, ital bevihető, amennyiben szükséges.) Javasoljuk, hogy a rendelkezésre álló idő ismerete érdekében karórát hozzanak magukkal, telefont erre a célra sem lehet használni.

A vizsga első részében magyar nyelvből töltenek ki feladatlapot a jelentkezők, melynek időtartama 45 perc. Ezután 15 perces szünet következik. A vizsga második részében matematikából töltenek ki feladatlapot a jelentkezők, melynek időtartama 45 perc.

Az írásbeli vizsga eredményeiről tájékozódni, a kijavított dolgozatokat megtekinteni: 2021. február 10. (szerda) 8 és 16 óra között lehet az iskola titkárságán (2. emelet) vagy elektronikusan e-mailben. Amennyiben elektronikusan szeretné megtekinteni a dolgozatot és az eredményközlőt, kérjük ezt jelezze 2021. február 09. (kedd) 16 óráig az info@vikiskola.hu címen. Válaszlevélben elküldjük mindkét dokumentumot.

Amennyiben a dolgozatok javításával kapcsolatosan észrevételük van, azt 2021. február 11-én 16 óráig tehetik meg írásban, e-mailben, az iskola igazgatójának címezve az info@vikiskola.hu címre küldve. A határidő jogvesztő, elmulasztása esetén igazolási kérelem benyújtásának helye nincs.

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.