Találj meg minket a Facebook-on
Holocaust magyarországi áldozatainak emléknapja 2019
2019.04.21.

Holocaust magyarországi áldozatainak emléknapja

Megemlékezésünk idén osztálykeretben történt, de újszerű módon. Az osztályok (Franz Gáborné, Klárinak köszönhetően) az előírt beosztás szerint látogattak el a könyvtárba, ahol kb. 15-20 perces kiscsoportos foglalkozáson vettek részt, amelyet két 12.H osztályos tanuló /Ferenczi Éva és Farkas Kati/ koordinált.
 
A feladatok egy része számítógéphez kötött volt. A tanulók túlélőkkel készített rövid riportfilmeket nézhettek meg, két gépen pedig feleletválasztós feladatot oldhattak meg a zsidó ünnepi ételek köréből. A programok megvalósításában és a gépek beállításában Bereczki József rendszergazdának nélkülözhetetlen szerepe volt.
 
Két csoport mágnes táblákon párosította a kapott arcképeket az embermentők életrajzaival, illetve a zsidóüldözés hazai eseményeit ábrázoló képeket a leírásokkal.
 
Két csoport 70-70 kis képkockából álló képek összerakásával foglalkozhatott, a fekete-fehér fotó a deportálást, a színes a Dohány utcai zsinagógát ábrázolta. Az éppen feladatot nem végzők szakmai kiadványokat, képes anyagokat, térképet nézegethettek az egyik asztalnál.
Kérdéseikre a szaktanártól kaphattak választ.
 
14 osztály vett részt a megemlékezésen. A látottak alapján a tanulóknak tetszett az emléknap újszerű megközelítése. Több csoport a rendelkezésre álló időn túl is maradt volna.
 
Budapest, 2019.04.17.
 
Szervező: Fehér Gyöngyi Eszter
Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.