Találj meg minket a Facebook-on
Gólyabál 2019
2019.10.25.

 

A Diákönkormányzat 2019. október 18-án megrendezte iskolánkban a hagyományos Gólyabált, mely egy egész napot átölelő Gólyanappá teljesedett ki.

Rendezvényünk mottója: „Jó, hogy ide járunk, mert mi vagyunk a VIK-esek!” A programsorozatot hosszas előkészület előzte meg mind a DÖK-ösök, mind a Gólyák részéről. A 9. osztályosoknak zászlót kellett készíteniük, mely tükrözte az osztályukat, egyéniségüket. Zászlóikat a Gólyabáli bevonulás után be is kellett mutatniuk társaiknak, a DÖK-elnök által levezetett „Tojáseskü” után. Megadott zeneszámokra osztálytáncot kellett koreografálniuk, melynek bemutatója a Gólyabál egyik fénypontja volt.

A délelőtt folyamán, előre megadott útmutatók alapján, vicces öltözékbe jelentek meg az ifjak, melyet annyira élveztek, hogy sokan az egész nap során le se vették jelmezeiket.

A szünetekben „tablóvadászat” folyt, mely során az épületben található tablóképekről feltett furfangos kérdésekre keresték a választ.

A DÖK-elnök és a segítők, illetve az osztályfőnökök vezetésével az osztályok precíz menetrendben, egyesével kivonultak a Garay térre, ahol büszkén vették magukra a „G” jelet és vicces feladatokat kellett végrehajtaniuk: indián szökdelés, manöken challenge szituációk, táncolás. Mindeközben büszkén pózoltak a fényképezőgép előtt.

Délután az eskü és a zászlók bemutatása után, 10 humoros kérdés és az azokra adott válaszok segítségével kellett az osztályoknak kitalálniuk, hogy ki is lehet az ő osztályfőnökük. Milyen tantárgyat tanít az osztályfőnökük, visel-e szemüveget, de az sem ártott, ha valaki már jól megfigyelte osztályfőnökének kezét, lábát, esetleg fülét, orra hegyét…

Ezeket követték a tomboló sikert arató osztálytáncok, melyek a „kalandozás a zenei évtizedek között” jegyében zajlottak. Idén sem maradhatott ki a limbó hintózás, de az ügyességi vetélkedő sem. Megnézhettük, hogy ki tudja a leggyorsabban egy papírdobozban ülve, WC-pumpával célba juttatni


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

magát. Utána ismét a megfigyelő képességé volt a szerep: a „Hol vagyok?” képsorozat az iskola egy-egy apró elemét mutatta be, mely során a Gólyák megmérettettek, hogy mennyire járták be intézményünk minden zeg-zugát. Záró elemként a „Just Dance” közös táncfolyama jött, ahol boldogan táncolt együtt a 9. évfolyam.

Az este záró akkordjaként minden osztály csodás teljesítményéért oklevelet kapott, melyben a VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola gratulált minden osztálynak, hogy hivatalosan is iskolánk büszke Gólyái lettek. Ennek megpecsételéseként tűzijátékkal díszített süteményes tálakkal köszöntöttük a 9. évfolyam osztályait, melynek falatozása közben mindenki érezhette, hogy igenis „Jó VIK-esnek lenni”.

 

Bódis Barbara

A DÖK munkáját segítő pedagógus

 

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola Budapest. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.