Találj meg minket a Facebook-on
Gólyabál 2017
2017.11.06.

Gólyabál 2017

A Diákönkormányzat 2017. október 20-án megrendezte iskolánkban a hagyományos Gólyabált, mely egy egész napot átölelő Gólyanappá teljesedett ki.

Rendezvényünk mottója: „Jó, hogy ide járunk, mert mi vagyunk a VIK-esek!” A programsorozatot hosszas előkészület előzte meg mind a DÖK-ök, mind a Gólyák részéről: A 9. osztályosoknak zászlót kellett készíteniük, mely tükrözi az osztályuk, szakmájuk profilját. Ezt a Gólyabáli bevonulás után be is kellett mutatniuk társaiknak illetve a DÖK-ökből álló zsűrinek is. Megadott zeneszámokra osztálytáncot kellett koreografálniuk, melynek bemutatója a Gólyabál egyik fénypontja volt.

A délelőtt folyamán, előre megadott útmutatók alapján vicces öltözékbe jöttek az ifjak, melyet annyira élveztek, hogy sokan azt egész nap során le sem vették.

A DÖK-elnök és a segítők, illetve az osztályfőnökök vezetésével az osztályok precíz menetrendben, egyesével kivonultak a Garay térre, ahol büszkén vették magukra a „G” jelet. Itt vicces feladatokat kellett végrehajtaniuk: törpejárás, manöken challenge szituációk, éneklés, táncolás. Mindeközben büszkén pózoltak a fényképezőgép előtt.

Gólyáink közösségépítése délután folytatódott a Gólyabál keretén belül: Letették a „Tojásesküt”, melyet az újonnan megválasztott DÖK-elnök vezetett fel, miután hivatalosan is átvette a stafétabotot elődjétől.


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A nagysikerű osztálytáncok után a talpraesettséget és ügyességet kívánó versenyek következtek. Csak szemezgetve a gazdag programból: 15 humoros kérdésből és az azokra adott válaszokból ki kellett találniuk, hogy ki lehet az ő osztályfőnökük. Melyik lehet kedvenc étele és itala, melyik lehet az ő bögréje, de az sem ártott, ha valaki már jól megfigyelte osztályfőnökének kezét, lábát esetleg fülét. Ezeket követték az ügyességi vetélkedők: megnézhettük, hogy ki tudja a leggyorsabban egy papírdobozban ülve WC-pumpával célba juttatni magát, vagy az osztályfőnökkel hármasban, összekötött lábbal átjutni az akadályokon. De szemtanúi lehettünk olyan bravúrnak is, hogy közel két tucat pólót húztak osztálytársukra adott időn belül, vagy grimaszolva, a kéz érintése nélkül kekszet ettek a homlokukról. Záró elemként a „Zenepapír” jött, ahol egyre kisebb papíron kellett táncolniuk, míg végül egymás nyakában ülve egy falat papíron egyensúlyozott a győztes csapat. Jó volt látni, hogy az osztályok milyen lelkesen vetették bele magukat a versenyekbe és mind a kollégák mind a gyerekek hogyan szurkoltak a csapatoknak.

És végül eljött a várva várt eredményhirdetés: az első két helyezett az iskola cukrászai által készített tortaremekműveket és okleveleket kaptak ajándékba. A torták olyan finomak és hatalmasak voltak, hogy azokból mindenkinek jutott és mindenki érezhette, hogy igenis „Jó VIK-esnek lenni”. Az estét hangulatos disco zárta, ahol a tanárok és a diákok együtt ropták a táncot.

 

Bódis Barbara

A DÖK munkáját segítő pedagógus

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.