Találj meg minket a Facebook-on
BESZÁMOLÓ A „CSIKÁGÓ” ISKOLAI HELYTÖRTÉNETI VERSENYRŐL
2017.12.11.

 

Történelmi vetélkedő azoknak, akiket érdekel, hol járnak nap mint nap.

Az októberben meghirdetett „A suli és környéke” iskolai helytörténeti vetélkedőre kétfős csapatok jelentkezését vártuk. 7 csapat jelentkezett négy (11.G, 11.H, 11.F, 12.AB) osztályból.

A november 24-i határidőre négy csapat készült el, az ötödik december 7-én, határidő után adta be a kitöltött feladatlapot.

A kérdések az iskola közvetlen környékének történetéről irodalmi, művészeti vonatkozásairól, az itt található emlékhelyekről szóltak, de számot kellett adni a Keleti pályaudvar szobrairól és falfestményeiről, és volt feladat a Baross étterem kínálatából is.

A kérdésekre adott válaszok tartalma, pontosság alapján

I.    helyezett Szabó Virág és Jaklin Virág 11.G osztályos tanulók. A feladatokra alapos kutatómunkával, részletes és kimerítő válaszokat adtak, kivéve egyetlen esetet, amikor a Hernád utcai házak első tulajdonosairól kellett írni.

II.    helyezett Sipiczki Blanka és Szabó Edina 11.G osztályos tanulók, mivel jó válaszaikban is több hiányosságot tapasztalhatunk.

III.    helyezett megosztva: Faragó Szilvia és Koncz Vivien 11.F valamint Gyulai Zsanett és Kincses Dóra 11.F osztályos tanulók. Munkáikban már olyan válaszok is előfordultak, melyeket nem tudtuk elfogadni.

IV.     helyezett: Ahmadzai Mercédesz és Dávid Nóra, akik megoldásaikban nem tértek el lényegesen a III. helyezettektől, de a határidő után készültek el.

Reméljük a vetélkedő néhány osztályban felhívta a figyelmet arra, hogy közvetlen környezetünkben is mennyi érdekesség és kulturális érték van.

 

                                                                                           Fehér Gyöngyi Eszter

                                                                                                 szaktanár

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.