Találj meg minket a Facebook-on
Ballagás 2015: utóirat a 12. Fo osztályról
2015.05.07.

Április 30-án, egy gyönyörű tavaszi napon véget ért egy korszak ifjú fodrász növendékeink (12. Fo) életében: elballagtak. 

 

Négy évig tanulták a rakoncátlan hajfürtök és szög egyenes hajak megmunkálásának mesterségét, a hajformázás gyönyöreit és fáradalmait. Kíváncsian és lelkesen tanulták a szakmát és öröm volt látni mennyire jólesően fogadták, ha élő hajjal foglalkozhattak. Ez utóbbit kitüntetésnek érezték. Voltak nehézségek, hiszen a gyakorlati óráikon végig állniuk kellett munkájuk során. Sokszor szívesen leültek volna már, azonban helyt kellett állniuk. Ha egy frizura nem az elképzeléseik szerint készült el, az is megviselte őket, de mindig tovább tudtak lépni. Meg kellett tanulniuk a szolgálatot és az alázatot is. Ennek tanításában, átadásában legnagyobb része Forgácsné Zetka Evelyn és Lovász Anita szakoktatóknak volt, akiknek hála és köszönet.

A ballagási ünnepség végeztével az osztályok visszamentek termeikbe egy búcsúszóra. Óriási öröm és megtiszteltetés volt számunkra, amikor Hajas László mesterfodrász belépett termünkbe és útravalóval látta el a tanulókat. Kiemelte, hogy a vendég a legfontosabb, amikor egy fodrász dolgozik: odafigyelni, koncentrálással és tudással szolgálni kell. Szolgálni és nem csacsogni a vendég feje fölött, mert az részint illetlenség, részint pedig azt a hatást keltheti, hogy nem a vendégre figyelnek. Elmondta, hogy a hajra nyersanyagként kell tekinteniük. Ha jól bánnak vele, szakértelmükkel és hozzáállásukkal életre kelthetik azt a nyersanyagot. Nos, ez az igazi művészet! Kérte őket, hogy mindig akarjanak jók lenni a szakmában. Megéri, hiszen ez a szakma annyira csodás, hogy akár óránként is kaphatnak pozitív visszajelzéseket munkájukról. Ez pedig erőt és lendületet ad a továbbiakhoz. Végül szép életet kívánt mindnyájuknak és azt, hogy érezzék jól magukat a szakmában.


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ballagási tarisznyájukkal vállukon, lelkükben a tanáraiktól kapott törődéssel, valamint a Hajas László által nyújtott gondolatokkal, úgy vélem, ez egy életre szóló ballagási emlék marad a 12.Fo osztály tanulói életében.

Szalai Lenke, volt 12.Fo osztályfőnök

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.