Találj meg minket a Facebook-on
A III. Gasztronómiai és Bibliaismereti verseny az idén 20 éves VIK Középiskolában került megrendezésre 2016. április 8-9. között
2016.04.13.

 

A Baptista Szeretetszolgálat a fenntartásában működő, vendéglátó képzéseket is folytató középiskolák között indította el a Gasztronómiai és Bibliaismereti versenysorozatot. A tavalyi, vásárosnaményi versenyt követően, idén a VIK Középiskola biztosított helyszínt a színvonalas szakmai megmérettetésnek. A vendéglátó verseny célja, hogy a tanórákon és a gyakorlati órákon megszerzett tudást és szakmai készségeket minél kreatívabb módon mutassák be a résztvevők három szakmában (szakács, pincér, cukrász). A Bibliaismeret versenykategóriában két tanulóból álló csapattal lehetett nevezni.

A versenyt Szenczy Sándor a Baptista Szeretetszolgálat vezetője, Szabó Csaba a Baptista Szeretetszolgálat oktatási igazgatója, Steiner József a Baptista Szeretetszolgálat missziós igazgatója, a VIK Középiskola részéről pedig Nagy László igazgató és Kökény István szakmai igazgató nyitották meg.

A megnyitó után következett a csapatok bemutatkozása. Az idei versenyen négy Baptista fenntartású iskola vett részt:

·         az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola,

·         a Lónyai Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskola,

·         a KIVI Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Alapítványi Iskola valamint a

·         Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Baptista Középiskola és Szakiskola (VIK Középiskola).

Az ünnepélyes eredményhirdetésre szombaton 16 órakor került sor.

A VIK Középiskola diákjai rendkívül eredményesen szerepeltek a versenyen:

·         Pincér kategóriában Hacknauer Robin első helyezést ért el.

·         A szakács csapat - Rokaly Szabolcs és Kerekes Krisztián – második helyezést ért el.

·         Cukrász  kategóriában Bodnár Viktória második helyen végzett, holtversenyben az Illéssy Középiskola   tanulójával.  

·         Bibliaismeret kategóriában szintén második helyezést ért el Séra Klaudia és Melczer Kitti tanulónk.

Az összes vendéglátó kategóriában különdíjakat is nyertek diákjaink:

· Pincér kategóriában a legjobb díszasztal és a legjobb élőmunka különdíját Hacknauer Robin kapta.

· Szakács kategóriában a legjobb élőmunka különdíját a VIK-es Rokaly Szabolcs és Kerekes Krisztián, a szakács csapat tagjai érdemelték ki.

·  Cukrász kategóriában a legjobb élő munka különdíját Bodnár Viktória kapta.

A VIK Középiskola első helyezett csapata nyerte el idén az – általa alapított – vándorserleget.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője felajánlott a győztes csapatnak egy jeruzsálemi meglepetés utazást, melyet nagyon köszönünk.


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A versenyre való jelentkezést és felkészülést Koczkás Anikó tanárnő koordinálta. Hacknauer Robi felkésztő tanára Hadnagy János volt. A szakács csapatot Oriskó Ferenc tanár úr, míg Bodnár Viktóriát Oriskó Katalin tanárnő segítette a versenyre felkészülésben. Páhi Edit tanárnő koordinálta a díszvacsorára terítés és a felszolgálás alatt a pincér tanulókat, Leiner Zoltán tanár úr és csapata készítette a díszvacsorát, a konyhán pedig Hartner Bernadett segítette a csapatok munkáját. Nagyon szépen köszönjük a szaktanárok értékes munkáját.

A szakács verseny zsűritagjai Varga István, Czeglédi István és Molnár András urak voltak. A cukrász pályamunkákat szintén egy három főből álló zsűri értékelte: Varga Zoltán, Máté Károlyné és Molnár András. A pincér verseny zsűri bizottsága pedig Meszes István, Juhász Béla és Molnár András urakból állt.

A Bibliaismereti verseny zsűrizésében Hajnal Zoltán, Szász Veronika és Bögös Jenő vettek részt.

Köszönjük szépen mind a négy bizottságban tevékenykedő szakember színvonalas munkáját, és a diákok szakmai fejlődését segítő értékeléseket.

A rendezvény színvonalát szakmai programok emelték, melyek megrendezésére szombat délelőtt és délután került sor.

Érdekes előadást hallgathattak meg a résztvevők és a vendégek a jégszobrászat vendéglátásban betöltött szerepéről. Az előadást Takács László úr jégszobrász tartotta. (www.iceline.hu)

Ezt követően kávébemutató- és kóstoló várta a kávézás lelkes híveit.  A bemutatót és kóstolót Molnár Tamás, iskolánk volt tanulója, barista, a Tamp&Pull Espresso Bár tulajdonosa prezentálta.

A Borháló Borkereskedés segítségével borbemutatón és (vak)kóstolón vehettünk részt Csizmadia Miklós jóvoltából.

A Best Mixer Iskola és Rendezvényközpont vezetője, Csötönyi Norbert koktélbemutatóval és kóstolóval kényeztette a résztvevőket és a vendégeket.

A vendéglátó programok mellett Steiner József, a Baptista Szeretetszolgálat missziós igazgatója gondolatokat osztott meg a „Bibliáról áhítattal” címmel.

Délután tovább folytatódtak a szakmai programok: szakmai előadásra és beszélgetésre került sor Rosenstein Tiborral, a Rosenstein Vendéglő tulajdonosával, majd pedig szakmai kerekasztal beszélgetésre Szabó Csabával, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási igazgatójával.

A rendezvényt professzionális, minden részletre odafigyelő szervezés, jó hangulat, érdekes szakmai programok jellemezték. A versenyeken pedig színvonalas pályamunkák, jól felkészült diákok vettek részt egy nagyon erős mezőnyben.

Köszönjük szépen az idén 20 éves Baptista Szeretetszolgálat által a versenyzőknek és a vendégeknek felajánlott ajándéktárgyakat.

Minden versenyzőnkre nagyon büszkék vagyunk, gratulálunk az eredményes szereplésükhöz és további sok sikert kívánunk!

A rendezvényről – a versenyről, a szakmai előadásokról, bemutatókról, kóstolókról és beszélgetésekről készült fotók – a honlap Galériájában megtekinthetőek.  

A rendezvény szakmai programjairól Susits András, 9.F osztályos tanulók  készített beszámlót, mely az alábbi linkről tölthető le:

susitsbeszmol.doc

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.