Találj meg minket a Facebook-on
2018 Városismereti vetélkedő – I. forduló
2018.10.16.

 Városismereti vetélkedő – I. forduló

2018. október 2-án került sor az „Iskolakapun Kívüli Program" elnevezésű rendezvénysorozat keretében a Fővárosi Önkormányzat által szervezett Városismereti vetélkedő első fordulójának megrendezésére a Margitszigeten. A vetélkedőre nyolc, négyfős csapattal neveztünk a 10.A (Fantasztikus Négyes és Ironladyk), illetve a 12.G (Alma, Fekete 27-es, Mázlisták, Pécsi Démonok, VicTory és Vikqueen) osztályokból. 
A verseny napján kora délután Fehér Gyöngyi tanárnővel kísértük a résztvevőket a Margitszigeti Szabadtéri Színpadhoz, ahonnan a tájékozódásra épülő verseny indult. Itt minden csapat kapott egy rajtszámot, indulási időt, feladatlapot és hideg csomagot. A tanulóknak a verseny idei tematikájának megfelelően a magyar film- és színháztörténetre vonatkozó történelmi, irodalmi és kulturális kérdéseket kellett megválaszolniuk. A sikeres teljesítéshez a feladatlap végén margitszigeti helyszíneket jelöltek ki, amelyeket a csapatoknak fel kellett keresniük, hogy az ott várakozó szervezőktől megszerezzék a szükséges pecséteket. A feladatok kitöltésére és a pecsétek megszerzésére két óra állt rendelkezésre.
A körülményeket nehezítette, hogy a 122 induló csapat kettesével, késleltetett indulással kezdhette meg a vetélkedőt, így a VIK Középiskola csapatai csak délután 3 órakor vehették át a feladatlapot. Az időjárás sem kedvezett nekünk, hol esett, hol kisütött a nap, de a nagyon szeles idő és hideg próbára tette diákjainkat, akik ennek ellenére igyekezték a legtöbbet kihozni magukból és közben élvezni is a versenyt. Közösen keresték a választ és ötleteltek, együtt fedezték fel a helyszíneket, futottak, sétáltak, néhol sírtak, de együtt voltak és segítettek egymásnak. Nem az eredmény vagy az ismeretek miatt lesz maradandó élmény ez a verseny, inkább a csapatépítés és az egymásrautaltság miatt, amelyből remélem, sikerült tanulniuk résztvevőinknek.
A kiértékelt feladatlapok alapján a második fordulóba 36 csapat jutott tovább, iskolánkat pedig 4 képviseli majd a következő megmérettetésen, amely során elektronikus formában kell megküldenünk a megoldott feladatokat.
 
Továbbjutó csapataink, osztályuk, csapatvezetőik és csapattagjaik neve:
 
Ironladyk (10.A): Brodorits Kitti, Bajkó-Köves Evelin, Inges Dániel, Szabó Réka
Alma (12.G): Jaklin Virág, Muri Barbara, Sipiczki Blanka, Szabó Edina
Pécsi Démonok (12.G): Rustem Patrik Ali, Jankovics Nikolett, Tóth Szilvia, Törőcsik Réka
Vikqueen (12.G): Balogh Anita, Balázs Angelika, Csiklya Beáta, Szabó Virág
 
Gratulálunk minden továbbjutó és résztvevő csapatnak egyaránt!
 
Davidovics Dávid, felkészítő tanár
 
Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.