Találj meg minket a Facebook-on
2018 Szavalóverseny
2018.12.06.

Idén is nagy sikerrel rendezte meg iskolánk Társadalomtudományi munkaközössége az immár hagyománnyá vált iskolai szavalóversenyt. A csaknem 20 diák többek között Petőfi, Arany, Ady, Kosztolányi és Radnóti verseit adta elő értő tolmácsolásban.

A zsűri tagjai Krasznahorkai László, Dudás Csaba és Sajóhelyi Gábor tanár urak voltak.

A verseny megnyitóján Krasznahorkai László adott elő egy saját maga által megzenésített verset, hogy megteremtse a megfelelő hangulatot. Ady Endre: Krisztus-kereszt az erdőn című verse csendült föl, amely kapcsolódott az adventi időszakhoz is.

Ezután Kökény István Igazgató Úr köszöntötte a versenyzőket. Beszédében kiemelte, hogy mennyire örömteli az a tény, hogy egy alapvetően szakmai képzéssel foglalkozó iskolában is ilyen magas színvonalon jelenik meg a kultúra, a magyar nyelv és az irodalom.

Ezután ismét Krasznahorkai tanár úr beszélt a diákoknak a költészet fontosságáról, megidézve Latinovits Zoltán és Kányádi Sándor szellemét is. A verseny után a zsűrinek rendkívül nehéz dolga volt, hiszen számos kiváló szavalatot hallhatott.


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A végén azért nagy nehezen megszületett a végeredmény:

  1. Griszháber Tamás 9.SZ
  2. Sinkó Laura 11.E
  3. Lévai Alexandra 11.G – Szabó Virág 12.G

Az eredmény szorosságát jelzi, hogy a 3. helyen 2 tanuló is osztozott. A verseny végén Sajóhelyi tanár úr értékelte a tanulók előadásait.

A fent nevezett tanulók a hatvani Grassalkovich Antal Baptista Szakgimnázium országos adventi szavalóversenyén képviselik majd iskolánkat dec. 12-én.

 

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.