Találj meg minket a Facebook-on
1848-as megemlékezés
2018.03.20.

BESZÁMOLÓ A MÁRCIUS 15. MEGÜNNEPLÉSÉRŐL

 

2018. március 14-én iskolánk tornatermében ünnepi műsorral emlékeztünk meg az 1848-as pesti forradalomról.

A műsor főszereplői a 11.H és 11. AB osztályok diákjai /Bíró Krisztina, Lakatos Dzsesszika, Lakatos Viktória, Varga Michelle, Zsilák Vivien, valamint Enzsöl Bernadett és Jakab Márk/ a korabeli szövegekből összeállított párbeszédekben és jelenetekben mutatták be március 14. és 15. eseményeit. Az átélést a Pilvax kávéházat megidéző terített asztal, felszolgáló /Soltész Patrik 9.SZC oszt./, a kitett Pesti Hírlapok és a kivetített képek segítették. 


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A jeleneteket versek és zeneszámok színesítették. A Petőfi verseket Humeniuc Péter 9.A osztályos tanuló, mint Petőfi Sándor adta elő. A felvételről szóló zeneszámok mellett Krasznahorkai László tanár úr két Petőfi verset saját megzenésítésében adta elő. 

A terem szélén a 10. I osztályos tanulókból álló csoport /Bánovics Zsófi, Kató Kamilla, Lengyel Zsanett, Majer Andrea, Ruha Dorina, Szekrényes Szelina, Szőke Noémi/ jelenítette meg az akkori pesti tömeg mozgását. Kiosztották a 12 pontot, tartották az esernyőt a Nemzeti Múzeum előtt, este pedig a székeikkel jelezve beültek a Nemzeti Színházba.

A műsor technikai részében kiemelkedően jelentős szerepet vállalt Eisenhauer Noémi 11. H osztályos tanuló, de köszönet illeti a termet berendező diákok munkáját is.

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.