Találj meg minket a Facebook-on
Központi írásbeli felvételi vizsga-tudnivalók
2020.06.16., Kedd

Központi írásbeli felvételi vizsga

A szakgimnáziumba (korábban szakközépiskola) és gimnáziumba jelentkezők központi írásbeli felvételi vizsgát tesznek magyar nyelvből és matematikából.

A tanuló abba az intézménybe nyújtja be a Hivatal által kiadott, kizárólag a központi írásbeli vizsgán való részvételre vonatkozó jelentkezési lapját, amelyikben a központi írásbeli vizsgát meg kívánja írni. A tanulóknak 2019. december 6-ig, a „TANULÓI JELENTKEZÉSI LAP” című dokumentum, vizsgát szervező intézménybe történő benyújtásával kell jelentkezniük a központi írásbeli vizsgára.

A tanuló a központi írásbeli vizsgára csak egy intézménybe jelentkezhet. Tehát a központi írásbeli vizsgát mindkét tárgyból ugyanabban az intézményben kell megírnia.

Az írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2020. január 18. (szombat) 10.00-tól.

A pótírásbeli időpontja: 2020. január 23. (csütörtök) 14.00-tól. A pótírásbeli időpontjában csak azokat tudjuk fogadni, akik alapos indokkal és ezt igazoló irattal rendelkeznek.

Az írásbeli vizsgára külön értesítést nem küldünk.

Kérjük a jelentkezőket, hogy a vizsganapon legkésőbb 9.30-ig, illetve a pótírásbeli napján 13.30-ig érkezzenek meg iskolánk épületébe. Szülők számára a földszinti nagy tornateremben várakozási lehetőséget biztosítunk.

Az írásbeli vizsgán matematikából körző, vonalzó és szögmérő használható. Számológépet és telefont nem használhatnak a tanulók. (Étel, ital bevihető, amennyiben szükséges.) Javasoljuk, hogy a rendelkezésre álló idő ismerete érdekében karórát hozzanak magukkal, telefont erre a célra sem lehet használni.

A vizsga első részében magyar nyelvből töltenek ki feladatlapot a jelentkezők, melynek időtartama 45 perc. Ezután 15 perces szünet következik. A vizsga második részében matematikából töltenek ki feladatlapot a jelentkezők, melynek időtartama 45 perc.

Az írásbeli vizsga eredményeiről tájékozódni, a kijavított dolgozatokat megtekinteni: 2020. január 27. (hétfő) 8 és 16 óra között lehet az iskola titkárságán (2. emelet).

Ekkor átvehetők az értékelő lapok is. Amennyiben a dolgozatok javításával kapcsolatosan észrevételük van, ezt 2020. január 28-án 14 óráig tehetik meg írásban, az iskola igazgatójának címezve.

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola Budapest. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.